Beach Party

Het is vrijdagmiddag en bijna weekend. Gelukkig maar want deze week was echt gekkenhuis op werk en ik ben wel toe aan wat ontspanning. Ik heb een leuk en gezellig weekend voor de boeg. Vanavond vertrek ik met een paar oude studievrienden voor een weekendje weg naar Friesland waar we een huis hebben gehuurd. Morgen doen we daar in de buurt mee aan een volleybaltoernooi dat wordt afgesloten met een echte beachparty. De weersvoorspellingen zijn goed  en dat is een prima vooruitzicht voor een feest op het strand.

Ik weet alleen nog niet wat ik ga aandoen op dat strandfeest. Het weer is waarschijnlijk goed, sterker nog het wordt gewoon heet. Een lange broek lijkt me dus te warm, maar wat dan wel? Een korte broek is vaak meteen zo casual en ik heb eigenlijk wel zin om me een beetje elegant aan te kleden. Ik heb wel een aantal korte broeken die redelijk netjes zijn. Die draag ik vaak als ik ga golfen, maar ook die zijn toch wel iets aan de sportieve kant. Nee, ook die shorts zijn toch geen optie. Ik ben ook geen man voor een driekwartbroek. In de zomer zie je veel mannen met een broek tot op hun kuiten, maar dat vind ik vlees nog vis. Dat is voor mij te nonchalant. Nee, dat is het ook niet.

Goed, even terug naar de lange broek want dat heeft toch mijn voorkeur. Ik kan natuurlijk een broek aantrekken van een hele dunne stof. En stof die goed ademt en daardoor niet warm aanvoelt. Ik zag laatst in de winkel bij mij om de hoek een crèmekleurige zomerbroek hangen van dun katoen. Die zag er echt mooi en elegant uit en nu ik er zo aan terug denk lijkt hij me uitermate geschikt voor het strandfeest. Een lichte kleur past goed bij de zomer en ik heb een mooi wit poloshirt met korte mouwen wat ik er bij kan dragen. Op deze manier ben ik toch netjes gekleed, maar niet te warm. Na die dag sporten heb ik vast al genoeg gezweet. Ik denk dat ik straks iets eerder naar huis ga en meteen even langs die winkel rijdt om die broek te halen. Nu nog even er tegen aan en ik kan die drukke werkweek afsluiten. Op naar een lekker en ontspannen weekend!